Daisypath - Anniversary

Our Little Princess

Tuesday, June 28, 2011

Piano music

Malam ni mood jiwang2 sket...hehee... saya peminat muzik piano atau pape muzik sentimental macam music box tu. Malam ni terjumpa kat YouTube. Layann...

p/s: Muzik ni agak syahdu...kalau tengah rindu memang bertambah2 rindu laks.. =P



Sunday, June 19, 2011

The Good Old Days I, II, III

Hari ni asalnya nak gi ofis siapkan keje..tapi mungkin sebab sepanjang minggu ni asyik balik lewat, penat satu minggu punya dah berkumpul dan rehat yang panjang diperlukan untuk ganti balik semua tenaga. Jadi, berapa kali set alarm pun (termasukla alarm nun di Kemaman sana), saya tetap juga tidur balik, xjadi gi ofis..hehe.. Alarm kat sana pun agaknya dah boring kejut saya. Moral of the story: time cuti, rehat aja, kerja memang xkan habis.. =P

Maka plan sepanjang hari ni cuma google sana sini sambil meniarap atas tilam. Teringat pulak dulu2 suka sangat tengok citer cina.. start darjah 1 dulu (1994), ada la jugak tengok citer kat tv3 slot Jade Drama kot masa tu, tajuknya Green Green Grass by the River. Tapi xberapa follow sebab citer tu tayang pukul 7 - 8 malam, masa tu kena mengaji dengan mak lepas solat Maghrib. Lama kelamaan, bila dah pandai ngaji sendiri, waktu menonton masa tu pun makin kerap la kan. Hee.. Ada satu citer yang rasanya paling banyak nangis la bila tengok - The Good Old Days. Darjah 5 kot masa tu. Dengan mak skali nangis.. gi sekolah esoknya dok borak2 dengan member pasal citer ni (sementara tunggu cikgu masuk kelas). Agak fenomena gak la citer ni sebab ramai peminatnya. Rupanya sekarang ada jugak orang post kat Youtube...apa lagi..layan.... ;)

Ni lagu tema season I..


Ni pulak lagu tema season II dan III:


Drama ni jugak mendapat sambutan yang sangat2 hangat kat Hong Kong khususnya, sampaikan season III dibuat atas permintaan peminat. Haha..hebat kan fenomena citer ni.. dulu pun sibuk cari video tape (dulu2 mana famous sangat VCD, DVD..) kat mall..kalau ada pun, xde subtitle BM lak. Yela, nama je tengok citer cina bertahun2 tapi cakap xpandai gak. =P So skang dah mudah sebab kat youtube pun ada..hehe. Rindu2 leh la layan...

Oh ye...sambil2 google tadi terjumpa lak sorang pelakon HK ni yang memang saya minat sangat99999 dari dulu..baru tau nama dia ialah Jackie Lui..


sejak darjah 4 minat tengok muka dia..siap berangan nanti nak kawin dengan orang yang muka cmni..haha..xsangka leh terjumpa dalam google search...huk3 terharu..

Sila la layan lagi gambar aktor faveret saya nih...keh3...


Mungkin bagi orang lain dia x hensem pun, tapi pada saya sedap la mata memandang.... (^____^)y

Saturday, June 18, 2011

A joke for today ;D

A disappointed sales manager of Coca-Cola returned from his assignment to Saudi Arabia. 

A friend asked, "Why weren't you successful with the Saudis?"

The sales manager explained, "When I got posted, I was very confident that I would make a good sales pitch. But I had a problem. I didn't know how to speak Arabic. So I planned to convey the message through three posters." 





First poster : A man lying in the hot desert sand totally exhausted and fainted.
Second poster : The man is drinking Coca-Cola.
Third poster : Our man is now totally refreshed. 


And then these posters were pasted all over the place. 


"Terrific! That should have worked!" said the friend.

"The hell it should have!" said the sales manager."No one told me they read from right to left!"